Professzionális autó-tuning szimulátor

A régi idők óta (Street Rod és Street Legal Racing Redline) sem túlságosan jelentek meg olyan autószimulátorok, amelyek a versenyzés mellett elsősorban a járművek tuning-lehetőségeire építkeznének. De szerencsére létezik egy, amelyet már az akkori megjelenése óta - 2003. július 18. - még a ma is folyamatosan továbbfejlesztenek lelkes programozók és játék-moddolók.

Nekik - és persze az Activision Value Inc. nevű kiadónak - köszönhetően jelent meg végül a Street Legal Racing: Redline v2.3.1, amelyet most igyekszek bemutatni.

A játék egy kitalált nagyvárosban, Valo City-ben játszódik, ahol éjszaka régóta rendeznek már utcai illegális autóversenyeket. A játék során a végső célunk, hogy az egyre feltuningoltabb járművünkkel - vagy akár járműveinkkel - megnyerjük a Race of Champions nevű bajnokságot. Az odáig vezető hosszú útjaink során pedig versenyezhetünk mindössze presztízsért - amelyet a játék a többi versenyző szemeibe számít fel nekünk - vagy akár pénzért is - amelyet pedig másik jármű vagy alkatrészek vásárlására is fordíthatunk. Érdemes viszont a pénzzel takarékoskodni, a játék ugyanis nagyon részletesen érzékeli az autónk fizikai sérüléseit is, amely miatt kezdetben bizonyára sok pénzt költünk majd az alkatrészek javítgatására.

A játék szerencsére nem áll meg mindössze az éjszakai versenyzésnél - az idő telésével valóságszerűen váltakoznak a napszakok - akár fényes napsütésben is indíthatunk versenyt.

_

Továbbá a játék lehetőséget ad még arra is, hogy szimplán tesztelhetjük városban vagy tesztpályákon a járművünk különféle viselkedéseit, hogy eldönthessük megfelelő volt-e a legutóbbi tuningolásunk.

_

_

Éjszaka viszont a versenyeken kívül lehetőséget kapunk arra is, hogy szurkolóként nézzük végig a többiek versenyzéseit.

A játék programozói még arra is odafigyeltek, hogy autóvásárláskor nem kizárólag új - szalonbeli - autók közül válogathatunk, hanem használt-autókereskedőhöz is mehetünk, ahol ráadásul alaposan körbe is vizsgálhatjuk az ott eladósorba került járművek bármelyikét.

A járműveket - és persze az alkatrészeket - természetesen eladni is van lehetőségünk a későbbiek során.

Az autók márkái a valódihoz hasonlóak, de a megnevezésük fantázianevekre vannak átkeresztelve - például: a Mitsubishi helyett Shimutsibu, a Subaru helyett Ishima, a Chevrolet Camaro helyett egyszerűen MC, a Volkswagen helyett pedig Einvagen stb. szerepel.

De a játék-moddolóknak hála lehetőségünk van az igazi autómárkák - és autók - használatához is.

Mivel a Street Legal Racing Redline v2.3.1 alapja még régi grafikai motorra épül, ezért ajánlatos például ezzel feljavítani a grafikát, hogy az alábbi képsorokhoz hasonló minőséget kapjunk - a telepítéshez letöltés után szimplán tömörítsük ki a játék főmappájába:


A játékról további részletek és a hivatalos letöltési lehetőség megtalálhatók a Steam-en.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.